Facebook

Zuiderzeeroute: Genieten van Noord Holland

Zuiderzeeroute: Genieten van Noord Holland Amersfoort - 28 september 2007.  De derde etappe van de Zuiderzeeroute was voor Ria Buiten puur genieten. Een dag zonder regen, de zon liet zich regelmatig zien. Prima loopweer. En aan het einde van de tocht een zeer hartelijke ontvangst door de Rotary in Edam.

Het was nog niet zo heel lang licht toen Ria gisterochtend vanuit het plaatsje Den Oever het West Friese landschap in trok. Opperdoes, Andijk, Blokker, Berkhout, kleine plaatsjes in een weids landschap, kerktorens in de verte. Volgens Ria de mooiste route tot nu toe.

Geen ongemakken
Het lopen ging goed, ondanks de ruim 180 kilometer die ze deze week al in de benen heeft. Nog geen blessures of ongemakken. Ze kon lekker tempo maken, maar vroeg finishen in Edam lukte niet. Bij Enkhuizen raakte Ria van de route af en belandde ze midden in de stad. Al haar concentratie gaat naar het lopen, de constante cadans van de eigen voetstappen en de blik op oneindig, het maakt dat je zomaar een bord voorbij loopt. En dan moet je terug. Verloren tijd, verloren kilometers.


Ria in Edam

Route vinden
Heel veel heeft ze niet omgelopen, hulpvaardige mensen hielpen haar de route weer vinden en rond zeven uur in de avond kon ze aan tafel aanschuiven bij de Rotary in Edam die een heerlijke maaltijd voor haar had klaarstaan. Ook het door Ria zeer gewaardeerde koude pilsje bij de finish ontbrak uiteraard niet.

Donaties
Ook in haar woonplaats Biddinghuizen was er ruim aandacht voor Ria’s Run. Tijdens de festiviteiten rond de opening van het vernieuwde winkelcentrum stond de actie tegen Leukemie volop in de belangstelling. Er werden sms-jes gestuurd en er werd geld gedoneerd in de grote ton die in de feesttent stond.Richting Volendam
Vanmorgen is Ria in alle vroegte richting Volendam vertrokken. Daarna staan de plaatsen Monnickendam, Uitdam, Durgerdam, Amsterdam, Naarden, Huizen, Blaricum, Eemnes en Bunschoten-Spakenburg op de routekaart . Een relatief ‘korte’ afstand van 81 kilometer, (maar toch bijna twee marathons. Wie doet het haar na?) met helaas een wat slechtere weersverwachting.

Steun Ria
Voor de mensen die Ria willen steunen staat een grote ton bij de flessenautomaat van de C1000. In die ton kunt u uw financiële bijdrage kwijt, maar ook de flessenbonnen. U steunt Ria’s strijd tegen Leukemie ook met het sturen van een sms met de woorden GO RIA naar 3010. Of nog beter: maak een bedrag over op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

Stichting Ria’s Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat