Facebook

Ria’s Run van start met lopen Zuiderzeeroute

Ria’s Run van start met lopen Zuiderzeeroute Amersfoort - 2 augustus 2007.  Op 25 september gaat, met het lopen van de Zuiderzeeroute, Ria’s Run van start, een inzamelingsactie van ultra-atlete Ria Buiten voor de strijd tegen Leukemie.

Deze bijzondere actie duurt tot 2009. Want in dat jaar zal de inzamelingsactie z’n climax bereiken en gaat de 52 jarige ultraloopster uit Biddinghuizen meedoen aan de Transeurope Footrace, een hardloopwedstrijd die voert van het zuidelijkste puntje van Italië naar de Noordkaap.

Nog zo’n zeshonderd dagen te gaan en dan moet ze helemaal klaar voor zijn, voor de Transeurope Footrace. Zelfs voor ultra-atlete Ria buiten is deze wedstrijd, waarbij veertig deelnemers uit een groot aantal verschillende landen aan de start zullen verschijnen, een enorme uitdaging.

Er doen in 2009 zes vrouwen mee aan de footrace door Europa. Ria Buiten uit Biddinghuizen is er één van.


Ria Buiten tijdens de 12 uur van Den Haag

Vierenzestig dagen achtereen moet er een topprestatie geleverd worden. Vanuit het snikhete zuiden van Europa, hardlopend over bergen en heuvels, door allerlei landschappen, om uiteindelijk vlak bij de Noordpool te finishen. Van de hitte van het zuiden van Europa naar de kou in het poolgebied. 4500 Kilometer in vierenzestig dagen, dus zo’n honderdenzes marathons in negen weken. Dat betekent dat er nu al begonnen moet worden met trainen.

Op dinsdag 25 september zal Ria Buiten vanuit Biddinghuizen starten met de Zuiderzeeroute om op zaterdag 29 september ook weer in haar woonplaats te finishen. Met het lopen van deze ruim vierhond kilometer lange afstand begint tevens de inzamelingsactie onder de naam Ria’s Run. Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie.

Hiertoe werkt Ria nauw samen met de Stichting Leukemie.nl, die het project ‘Ik loop voor de Lol’ (looporganisatie leukemiestichting) in het leven heeft geroepen.

De eerste etappe van de Zuiderzeeroute die Buiten gaat lopen voert van Biddinghuizen naar Lemmer over een afstand van 89 kilometer. Op woensdag 26 september staat er 90 km op het programma, van Lemmer naar Den oever. Donderdag 27 september gaat de route verder naar Edam, 91 kilometer. De twee laatste dagen zal Ria een relatief korte afstand lopen. Van Edam naar Spakenburg, 76 km en daarna naar Biddinghuizen, 60 kilometer.

Het is de bedoeling dat het ingezamelde geld besteed gaat worden aan een concreet project. Welk project dat zal zijn wordt momenteel door de werkgroep, die Ria met dit project begeleidt, bekeken.

In 2005 verbond Ria Buiten haar vorige grote uitdaging, het lopen van een ‘Rondje Nederland’, ook aan een goed doel, toen was het geld bestemd voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat