Facebook

Ria Buiten 2e bij 100km Deventer

Ria Buiten 2e bij 100km Deventer Amersfoort - 14 november 2006.  De Biddinghuizense ultra-atlete Ria Buiten is op zondag 12 november als tweede geëindigd tijdens de honderd kilometer van Deventer. Ze zette een tijd neer van 9 uur, 53 minuten en 56 seconden.

De wedstrijd werd georganiseerd ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan van atletiekvereniging Daventria en vond volledig plaats op de atletiekbaan.

Harde bodem
Honderd kilometer lopen op een atletiekbaan, dat betekent maar liefst tweehonderdvijftig rondjes lopen op een keiharde ondergrond. Voor Ria, die voornamelijk gewend is aan lopen op een wat zachtere bodem, zoals wegbermen en fietspaden, betekende dit een zware aanslag op haar spieren en gewrichten. Ze is zeer content met een tweede plaats. Ria Buiten traint meestal niet op snelheid, maar hoofdzakelijk op duur en afstand. Dat ze als eerste Nederlandse dame wist te finishen achter de Duitse Claudia Weber beschouwt ze dan ook als een meevaller.

Storm en regen
Ze heeft het goede resultaat waarschijnlijk mede te danken aan de voor haar ideale weersomstandigheden waaronder de wedstrijd plaatsvond; storm en regen.
‘Als het lekker waait, koud is en het regent flink, dan ben ik nu eenmaal op m’n best’, aldus Buiten, die tijdens de race werd bijgestaan door haar partner de Noorse ultra-atleet Trond Sjåvik. Sjavik kon door een enkelblessure zelf niet deelnemen aan de race, maar liep wel vijf uur lang met Ria mee. Beide ultralopers zijn voornemens in 2009 deel te nemen aan de Trans Europe Footrace, een afstand van 4006 kilometer, die gelopen wordt van het Italiaanse Bari tot aan de Noordkaap. Het paar verwacht 64 dagen nodig te hebben om deze afstand hardlopend te overbruggen.

Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat