Facebook

Ria Buiten finisht niet in Spartathlon

Ria Buiten finisht niet in Spartathlon Amersfoort - 9 oktober 2006.  Het is ultra-atlete Ria Buiten wederom niet gelukt de Spartathlon op haar naam te zetten. Voor de vierde keer deed ze een poging hiertoe.

Ook nu weer speelden maagklachten en misselijkheid haar parten en moest ze na ruim zestig kilometer noodgedwongen afhaken.

Ze was er eigenlijk van overtuigd dat het deze keer wel zou lukken de als uitzonderlijk moeilijk bekend staande Griekse run van 246 kilometer uit te lopen. Haar conditie is momenteel zowel lichamelijk als mentaal ijzersterk. De vorige keren lukte het steeds niet te finishen omdat ze door maagklachten en misselijk niet kon eten en drinken, maar deze keer voelde ze zich voorafgaand aan de race heel goed. Toch ging het wederom mis.

‘In de vroege ochtend start de race in Athene, een vieze grote stad. De ochtendspits komt dan net op gang en auto’s bussen en vrachtwagens razen langs je heen. Ongewild adem je dan heel veel uitlaatgassen in. Ik vermoed dat dat de oorzaak van de misselijkheid is, waar ik telkens last van heb als ik de Spartathlon loop’, is de enige conclusie die Ria kan trekken.

Dit gegeven in combinatie met de felle zon, iets waar Ria ook niet goed tegen kan tijdens het lopen, maakt dat het voor de vierde keer op rij niet gelukt is te finishen. Door de misselijkheid is het voor Ria namelijk niet mogelijk voedsel en vocht tot zich te nemen. En dan houdt het zelfs voor Ria Buiten na anderhalve marathon op…..

Heel jammer vindt ze het, want juist na ongeveer tachtig kilometer gaat het leuk worden. Dan loopt de run namelijk niet meer door de stad en het industriegebied, maar door de bergen en de prachtige natuurgebieden. ‘Ik weet zeker dat ik het kan, het is voor mij geen probleem om zes marathons achter elkaar te lopen. Dat heb ik al zo vaak gedaan, ook in bergachtig gebied. Maar ik zou zo graag ook deze run op mijn naam zetten en baal er ontzettend van dat het wederom niet gelukt is’, aldus Ria Buiten.

Ria Buiten heeft bewondering voor de atleten die de eindstreep wel wisten te halen. Ook dit jaar waren dat er niet veel. Net zoals in voorgaande jaren slaagde ook nu maar eenderde van alle lopers erin de finish te bereiken. De volgende wedstrijd die Ria Buiten op het programma heeft staan is de 100 kilometer die op 12 november gelopen wordt op de atletiekbaan in Deventer.

Tevens treft Ria Buiten reeds voorbereidingen voor het lopen van de Trans Europe Race die loopt van Italië naar Noorwegen. Deze run staat over een paar jaar op het programma. Ria is voornemens dan weer te gaan lopen voor een goed doel. Ging de opbrengst van het Rondje Nederland dat Ria in 2005 liep naar kinderen met een stofwisselingsziekte, de opbrengsten van de Trans Europe Run zullen ten goede komen aan Leukemie patiënten.


Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat