Facebook

De laatste etappe in het Rondje Nederland

De laatste etappe in het Rondje Nederland Amersfoort - 2 oktober 2005.  Ria Buiten finishte gisteren in Gramsbergen, de plaats waar ze een maand geleden begon met haar Rondje Nederland.

Naast het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met een stofwisselingsziekte ook een persoonlijke uitdaging, want zelfs de Biddinghuizense ultra-atlete had nog nooit zo’n lange afstand gelopen.

Ria begon aan de laatste etappe na een nacht zonder slaap. Maag- en darmproblemen zorgen ervoor dat ze noodgedwongen de nacht op het toilet doorbracht. En weer maakte Ria waar wat ze altijd zegt; ‘Ik loop altijd gewoon door, ook als ik ziek ben’.

Dus stond ze op tijd aan de start, misselijk en met buikpijn. Pijnlijke voeten door een grote blaar.

Bovendien vroeger dan gebruikelijk, want door alle festiviteiten die gepland stonden, moest ze vroeg finishen. Ziek, maar ruim zestig kilometer hardlopen voor de boeg.

De eerste uren ging het nog, maar toen moest ze echt stoppen met hardlopen en noodgedwongen overgaan op wandelen. Ze was te ziek om hardlopend verder te kunnen. Eten en drinken was door de misselijkheid niet mogelijk. Wandelend zou Ria de finish echter niet op tijd gaan halen. Eén ding was duidelijk; Ria had een oppepper nodig.

Die was gelukkig achter de hand. Dorpsbelangen Biddinghuizen had als verrassing voor Ria haar Noorse vriend Trond Sjåvik naar Nederland gehaald. Trond trok zijn sportkleding aan en haalde Ria in. Ze was dolgelukkig hem te zien! Samen liepen ze de laatste vijfentwintig kilometers. Maar een kwartiertje te laat kwamen ze aan in Gramsbergen, waar ze feestelijk werden ontvangen.

Het Rondje Nederland zit er op. Ria heeft haar droom waar gemaakt; een Rondje Nederland lopen voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

Terugkijkend op de maand hardlopen, niet alleen langs de grenzen van Nederland, maar ook langs de grenzen van het menselijk kunnen, vat ultra-atlete Ria Buiten haar ervaringen als volgt samen; ‘Ik heb er heel erg van genoten!

Totaal gelopen 2005 kilometer in 29 dagen.

Gemiddelde afstand per dag 70 kilometer

Blessures: twee blaren
Totale opbrengst (tot nu toe) voor Stichting Onderzoek Stofwisselingsziekten € 30.000,-

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat