Facebook

Verrassing voor Ria

Verrassing voor Ria Amersfoort - 30 september 2005.  De 28e etappe van Drieborg naar Emmer Compascuum was met 76,5 kilometer de langste afstand in het Rondje Nederland tot nu toe.

Jammer want ze had een rotdag. Zere voeten, koude wind, saaie route. Ze vond er niks aan vandaag. Maakt allemaal niet meer uit. Morgen is de finish.

Het Rondje Nederland zit er bijna op. Nog één dag en Ria rent haar woonplaats Biddinghuizen binnen, waar dorpsgenoten haar met open armen zullen ontvangen. Want dat Biddinghuizen trots is op de ultra-atlete, moge duidelijk zijn.

Op het evenemententerrein staat een enorme feesttent klaar om de topsporter te ontvangen. Morgen zal, na de intocht, het dorpsfeest ter ere van Ria losbarsten..

Er is in Biddinghuizen nagedacht over een cadeau voor Ria. Geld inzamelen hiervoor was geen optie, want Ria loopt immers voor een goed doel. Toch is het gelukt iets voor Ria te bedenken. Want wat wil Ria het liefst, als ze finisht na de uitzonderlijke prestatie die ze geleverd heeft? Haar geliefde in de armen sluiten.

Vandaag wordt Trond Sjåvik, de Noorse vriend van Ria, door Dorpsbelangen Biddinghuizen opgehaald van Schiphol. Morgen zal hij Ria tijdens haar laatste etappe vergezellen.

Trond is, vooral tijdens moeilijke momenten in het Rondje Nederland, voor Ria een grote steun geweest. Door zijn sms-jes, zijn telefoontjes en zijn grote betrokkenheid wist hij haar telkens weer te motiveren en aan te moedigen..

Een grote verrassing dus, voor Ria morgen. Want ze weet nog van niets en dat moet natuurlijk, totdat Trond morgen opeens naast haar komt lopen, vooral zo blijven. Ria verwacht Trond pas terug te zullen zien met Kerst. Misschien dat door de onverwachte komst van de Noorse ultra-atleet de allerlaatste loodjes van het Rondje Nederland opeens veel minder zwaar zullen wegen.

Morgen de etappe Emmer Compascuum – Gramsbergen over 61,5 kilometer
Totaal gelopen: 1943,5 kilometer
Nog te gaan: één dag, 61,5 kilometer (en een dorpsfeest)

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat