Facebook

Ria klimt uit dal

Ria klimt uit dal Amersfoort - 28 september 2005.  Na twee moeilijke dagen ging het vandaag in de 26e etappe van het Rondje Nederland beter met ultraloopster Ria Buiten.

De bijna zeventig kilometer lange route tussen Moddergat en Roodeschool wist ze in zes uur te overbruggen.

De grote blaar onder Ria’s voet die door de aanwezigheid van voetschimmel de hele week voor problemen heeft gezorgd is aan het indrogen. De medicatie begint z’n vruchten af te werpen. Voor haar pijnlijke scheenbenen gebruikt Ria een verkoelende spray. De dagelijkse verzorging vraagt steeds meer tijd.

’Ik ben er erg druk mee. Het is veel werk, voordat ik eindelijk met lopen kan beginnen ’s morgens’, laat Ria weten. Haar voeten vergen optimale verzorging om meer blaren te voorkomen en voetschimmel geen kans te geven. ’s Avonds worden haar schoenen gedroogd en behandeld, wordt er schone kleding uitgezocht geschikt voor de weersomstandigheden van de volgende dag en bepaald wat er door Ria gegeten en gedronken gaat worden.

Vaak komt er ’s avonds ook nog een fysiotherapeut langs voor massage.

Ria’s vriend, de Noorse ultra-atleet Trond Sjåvik probeerde tijdens de moeilijke dagen aan het begin van deze week zijn partner op alle mogelijke manieren bij te staan met SMS-jes, telefoongesprekken en e-mails om Ria weer uit het dal te krijgen. Het is gelukt.

Met nog maar drie dagen voor de boeg ziet Ria het weer helemaal zitten. Vandaag kon ze voor het eerst deze week weer echt genieten van het lopen, hoewel de pijn zeker niet weg is. ‘Pijn hoort erbij. Als je deze afstanden loopt moet je accepteren dat je soms met pijn loopt’, aldus Ria. ‘Maar die pijn weegt niet op tegen de vele prachtige momenten die ik door het lopen beleef’.

Morgen de afstand Roodeschool - Drieborg over een afstand van 70,5 kilometer.
Totaal gelopen: 1796,5 kilometer
Nog te gaan: Drie dagen en 208,5 kilometer

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat