Facebook

Dag met ontmoetingen voor Ria

Dag met ontmoetingen voor Ria Amersfoort - 24 september 2005.  De 22e etappe van het Rondje Nederland is voor Ria pijnlijk verlopen.

Een grote blaar aan de onderkant van haar voet bedierf het plezier van het lopen langs het Noordzeestrand, waarnaar Ria zo had uitgekeken.

De gisteravond aangebrachte pleister bleek net iets te klein, waardoor deze vanmorgen vast zat in de wond. Ria heeft de pleister los gekregen, maar heeft daarmee ook de blaar weer open getrokken. Hierdoor heeft ze de hele dag met pijn gelopen.

De etappe nam z’n aanvang op de plaats waar gisteravond de stoffelijke resten van zanger André Hazes door middel van vuurpijlen in de lucht boven de Noordzee werden geschoten. Het publiek had massaal afval en lege bierblikjes op het strand achtergelaten, waar Ria vanmorgen doorheen moest.

In de buurt van Katwijk voegde Ria zich bij de halve marathon. Daar kwam ze ondermeer ultraloopster Prisca Vis weer tegen, die gisteren met Ria meeliep. Vanwege de pijnlijk voet besloot Ria de prijsuitreiking van de halve marathon bij te wonen om zo haar voet wat rust te gunnen. Samen met Prisca ging ze daarna verder op weg naar de finish in IJmuiden.

Onderweg stond collega ultraloper, Kees v.d. Woude, die vanwege een ernstige ziekte niet mag hardlopen, op haar te wachten. Hij had er vier kilometer wandelen voor over gehad om Ria te kunnen begroeten op het strand. Ria stelde dit gebaar zo op prijs dat ze, samen met Prisca, Kees heeft begeleid op zijn wandeltocht terug naar huis.



Al met al kwam ze dus heel laat, pas tegen zessen, aan in IJmuiden, waar een groepje fans uit Biddinghuizen op haar stond te wachten. ‘Ondanks de pijnlijke voet heb ik een lekker dagje gehad. Rustig aan gedaan en leuke mensen ontmoet’, zegt Ria, die uitsluit dat ze door blaren haar tocht moet opgeven. ‘Goed intapen en gewoon doorlopen, op een gegeven moment voel je dan de pijn niet meer’, aldus Ria.

Morgen de etappe IJmuiden – Huisduinen over een afstand van 72 kilometer.
Totaal gelopen 1515,5 kilometer
Nog te gaan 498,5 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat