Facebook

Ria: Pijnlijke spieren en beginnende blaarvorming

Ria: Pijnlijke spieren en beginnende blaarvorming Amersfoort - 22 september 2005.  De twintigste etappe vandaag, van Vrouwenpolder naar Rockanje over een afstand van 72 kilometer.

Een zonnige dag. Kan Ria nog bruiner worden dan ze al is? Waarschijnlijk niet. Door het vele buiten zijn van de afgelopen drie weken ziet ze eruit alsof ze zo van een Spaanse costa komt.

Mooi weer was het, zelfs eigenlijk iets te warm voor Ria. Bij aankomst in Rockanje stond er een voetenbad voor haar klaar en een bak met ijsklontjes om haar benen te verkoelen.

De spieren die haar voeten optillen beginnen na bijna 1400 kilometer hardlopen een beetje op te spelen. Ria kent dit fenomeen omdat andere lopers er vaak last van hebben bij wedstrijden.

Zelf had ze er nooit mee te maken, maar nu dus wel. Zelfs Ria heeft nog nooit een prestatie als deze geleverd. Vanavond komt een fysiotherapeut bij haar langs in het hotel om de toestand van haar benen te beoordelen en een behandeling en/of advies te geven.

Door zand in haar schoenen heeft ze bovendien last van beginnende blaarvorming onder haar voeten. Problemen verwacht Ria hier niet van, maar ze doet er wel alles aan om te voorkomen dat het verergert. De situatie van de kleine teen, waar Ria de afgelopen dagen behoorlijk wat last van had, is onder controle.

Ondanks de ongemakken geniet ze van het lopen langs het strand. ‘Ik ben een echt strandmens. Het is hier prachtig en bovendien zijn er heel weinig mensen rond deze tijd van het jaar’, zegt ze. Ze kijkt dan ook uit naar de route van Hoek van Holland naar Den Helder. ‘Lekker langs de zee lopen’.

Morgen de etappe Rockanje – Hoek van Holland, een afstand van 68,5 kilometer.
Totaal gelopen 1374 kilometer
Nog te gaan 702,5 kilometer.

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat