Facebook

Ria groet Biddinghuizen

Ria groet Biddinghuizen Amersfoort - 20 september 2005.  De achttiende etappe alweer in het Rondje Nederland.

Ria loopt al een paar dagen in Zeeland en kwam vandaag aan in het meest zuidwestelijke puntje van Nederland, waar in het hotel te Aardenburg de dagelijkse stapel post uit Biddinghuizen lag te wachten.

’Wat leuk dat ik elke dag zoveel post van jullie krijg’, zegt Ria. ‘Ik wil graag iedereen in Biddinghuizen de groeten doen en bedanken voor alle reacties. Het doet me echt goed. Als je een maand lang elke dag in een ander hotel woont dan is post vanuit het thuisfront heel belangrijk’.

De teen
Wat de pijnlijke teen betreft is de situatie niet veranderd. Het doet nog steeds zeer, maar de plek is niet groter geworden. Echter ook niet kleiner. Ria heeft vandaag geprobeerd haar zere voet zoveel mogelijk te ontzien door waar mogelijk een beetje schuin te lopen zodat de minste druk op haar pijnlijke voet kwam.

Maar door dat geforceerde lopen krijgt ze klachten op andere plaatsen, zoals knieën en bovenbenen. Echt een oplossing is het dus niet, maar ze hoopt dat de open plek onder haar teen daardoor kleiner zal worden.

Grote delen van de route voerden vandaag door België. Weids landschap, idyllisch kronkelende weggetjes en eeuwenoude dorpjes. ‘Het is hier prachtig, de mensen wonen hier heel vrij. Ik vind het heel prettig zo ver te kunnen kijken tijdens het lopen, aldus Ria.

De pers
Een verslaggever van Radio Zeeland liep vandaag een kwartiertje mee en zond rechtstreeks uit.

Waarschijnlijk morgen is er aandacht voor Ria in het Algemeen Dagblad. Haar bekendheid wordt steeds groter. ‘Best leuk hoor, herkend worden op straat. Ik hoop dat mensen daardoor meer gaan geven aan het goede doel waar ik voor loop’.

Morgen de etappe Aardenburg – Vrouwenpolder, over een afstand van 67,5 kilometer
Totaal gelopen 1235 kilometer
Nog te gaan 770 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat