Facebook

Advies voor Ria: Paar dagen niet lopen

Advies voor Ria: Paar dagen niet lopen Amersfoort - 18 september 2005.  Ria heeft de provincie Zeeland bereikt en loopt nu grote afstanden langs het water van de Westerschelde.

Kilometers ver kunnen kijken over het weidse Zeeuwse land, Ria geniet ervan. Vandaag de zestiende etappe van Nispen naar Kruiningen, over een afstand van 68,5 kilometer. Lekker gelopen, maar haar kleine teen blijft problemen geven.

Het was mooi weer vandaag en dus druk op de Zeeuwse fiets- en wandelpaden. Veel wandelaars en groepen wielrenners. Dat betekent voor Ria dat ze uiterst rechts moet lopen, waar het pad meestal iets naar beneden helt. Het scheef lopen geeft extra druk op haar kleine teen. Wat begon met een klein blaartje is nu een vervelende pijnlijke plek geworden.

Omdat Ria gisteren dineerde met een aantal vrouwelijke huisartsen die lid zijn van Ladies Circle, besloot ze hen om advies te vragen over de behandeling van haar teen.

Want elke dag gemiddeld zeventig kilometer lopen met pijn valt niet mee. De huisartsen kwamen unaniem met hetzelfde advies; Het zou voor de teen het beste zijn dat Ria een paar dagen rust neemt en dus niet hardloopt.

‘Onbespreekbaar’, was Ria’s antwoord. ‘Ik loop natuurlijk gewoon door en ga mijn rondje om Nederland afmaken, pijnlijke teen of niet’.

Morgen is het maandag en dus is het te verwachten dat het rustig zal zijn op de wegen. Ze zal haar teen goed verbinden en proberen zoveel mogelijk op gladde rechte ondergrond te lopen om de teen zoveel mogelijk te ontzien. Er wordt droog weer verwacht, dus haar voeten zullen droog blijven. ‘Dan moet het toch lukken om die teen weer goed te krijgen’, verwacht Ria.

Morgen de etappe Kruiningen – Zuiddorpe over een afstand van 65 kilometer.

Totaal gelopen: 1095,5 kilometer
Nog te gaan: 909,5 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat