Facebook

Ria wil stamppot met spekjes

Ria wil stamppot met spekjes Amersfoort - 16 september 2005.  Vandaag de veertiende etappe in het Rondje Nederland van Lage Mierde naar Minderhout over 66 kilometer en dat ging lekker vlot.

Tegen twee uur al bereikte Ria de eindstreep. Dus bleef er vandaag tijd over om eens even lekker te winkelen.

Prima loopweer was het vandaag, volgens Ria. Niet te warm. En bovendien een makkelijke route, daardoor kon ze goed doorlopen. Het regende niet, dus haar schoenen zijn weer droog.

Dolf Jansen
Bij aankomst in Minderhout belde Dolf Jansen en was Ria live te horen in het programma ‘Leuk is anders’ op Radio drie, waarin ze al vaker te gast was. Dolf Jansen, net als Ria loopfanaat, gaat kijken of hij een dagje met Ria mee kan lopen. ‘Dat lijkt me hartstikke leuk’, zegt Ria. ‘Bovendien krijgt het Rondje Nederland dan weer wat extra publiciteit en dat is weer goed voor het goede doel’.

Stamppot rauwe andijvie
Na veertien dagen in restaurants te hebben gegeten, waarbij er toch wel vaak patat of gebakken aardappelen op het menu stonden had Ria vandaag een speciaal verzoek aan de organisatie. Ze had zin in stamppot rauwe andijvie met spekjes en dat stond dan ook op het menu vandaag. ‘Ik heb er echt naar uitgekeken’, zegt Ria, ‘Gewoon een avond lekker Hollandse pot. Heerlijk!’.

Met de blaar die gisteren ontstond gaat het goed. Gisteravond heeft ze ‘m doorgeprikt en vandaag hield ze droge voeten, dus daar verwacht ze geen problemen van. Verder nog steeds geen last van vermoeidheid, goede benen en heel veel zin in de twee weken die nog komen gaan.

Morgen Minderhout – Nispen over een afstand van 76 kilometer

Totaal gelopen 951 kilometer
Nog te gaan 1054 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat