Facebook

Ritje met paard en wagen voor Ria

Ritje met paard en wagen voor Ria Amersfoort - 13 september 2005.  Vandaag liep Ria Buiten de elfde etappe in het Rondje Nederland, van Neerkanne naar Ohé en Laak, over een afstand van 64 kilometer.

Werd er overal onderweg uitstekend voor Ria gezorgd, in het zuiden van Limburg wordt ze echt in de watten gelegd. Vandaag weer een probleemloze dag met mooi weer door een prachtig gebied langs de grens met Belgie. Het gaat uitstekend met Ria. Haar conditie is opperbest en ze geniet van elke dag in haar Rondje Nederland.

‘Zal ik je even naar het hotel brengen?’, vroeg een vriendelijke man met paard en wagen, toen Ria finishte in Ohé en Laak. Hij kwam toevallig voorbij en bood de hardloopster spontaan een lift aan op zijn wagen. En zo werd Ria op vorstelijke wijze rondgereden door het Zuid-Limburgse plaatsje en voor de deuren van haar hotel afgezet.Daar wachtte Ria opnieuw een verrassing. Er stond een mevrouw klaar met een voetbad met bruistabletten. Ria mocht plaatsnemen en haar voeten werden vakkundig verzorgd. Toen haar voeten waren bijgekomen van de kilometers van de dag, werden ze door deze mevrouw ook nog eens gemasseerd. ’Dat is nog eens thuiskomen’, zegt Ria. ‘Kan dat voortaan ook in Biddinghuizen?’Post
Ook de media toonde vandaag weer belangstelling voor de ultra atlete. Vanmorgen een live interview met Radio Flevoland, een interview met De Limburger en morgen een artikel in De Stentor. Over aandacht dus niet te klagen.

Vanuit Biddinghuizen was er ook vandaag weer een stapel post en e-mails voor de atlete. De rest van Nederland laat zich ook niet onbetuigd. Vanuit Texel, waar Ria ieder jaar meedoet aan het Rondje om Texel, waren er groeten en aanmoedigingen.

Vroeg naar bed
Er blijft voor Ria naast het lopen niet veel tijd over. Als ze ’s avonds gegeten heeft duikt ze rond een uur of acht haar bed in om ’s morgens om zeven uur weer fit aan het ontbijt te zitten. ‘Het is, juist omdat ik een maand lang weinig contact heb met iedereen, zo leuk dat er overal vandaan zoveel reacties zijn van mensen die met me meeleven. Echt super!

Morgen de elfde etappe Ohé en Laak – Schaft over 75 kilometer
Totaal gelopen: 743
Nog te gaan: 1262

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat