Facebook

Ria laat grensgebied met Duitsland achter zich

Amersfoort - 12 september 2005.  Neerkanne – Ria heeft vandaag in de tiende etappe van haar Rondje Nederland het grensgebied met Duitsland achter zich gelaten en maakt nu kennis met onze zuiderburen, de Belgen. Doordat de route vaak gunstiger is aan de Belgische kant van de grens loopt ze heel wat afstanden door België. ‘België is veel leuker dan Duitsland’, is haar conclusie al na de eerste dag.

De tiende etappe was met 62 kilometer relatief kort en verliep rustig en relaxt en voerde door een prachtig gebied. Bovendien was het vandaag Ria’s favoriete weer; licht regenachtig en bewolkt met temperaturen beneden de twintig graden. Bovendien kenmerkt het gebied zich door vele kleine dorpjes, waardoor er voor de Biddinghuizense ultra atlete veel te zien viel onderweg.
Zoals gezegd, grote delen van het parcours van vandaag liepen door België. ‘Wat een verschil met Duitsland’, zegt Ria. ‘Geef mij de Belgen maar, die zijn veel gemoedelijker’.

Telefoon verloren
Het grootste deel van de dag liep Ria alleen. Toen ze onderweg contact op wilde nemen met Ladies Circle bleek dat ze haar mobiele telefoon onderweg verloren moest hebben. Heel vervelend want de route liep ondermeer door een bos, waar het donker was en mistig door de regen. ‘Ik heb een auto aangehouden en de situatie uitgelegd aan de bestuurder. Gelukkig mocht ik zijn telefoon even gebruiken en ik heb gebeld met Ladies Circle. Die schoten meteen te hulp’, aldus Ria.

Beltegoed
Men probeerde contact te maken met het verloren toestel en dat lukte. Het bleek gevonden te zijn door een wandelaar en kon enkele kilometers terug worden opgehaald. Lopen zonder dat ze een telefoon bij zich heeft doet Ria niet, dan kan ze geen contact opnemen met de organisatie die altijd paraat staat voor het geval er iets mis mocht gaan. Normaal gesproken heeft ze altijd twee telefoons bij zich, maar omdat het beltegoed van haar eigen toestel op is, (wat wil je ook met een vriend die in Noorwegen woont), had ze dat in het hotel gelaten. ‘Zul je net zien, dat ik uitgerekend op de dag dat ik er maar eentje bij me heb mijn telefoon verlies!’

Morgen de elfde etappe Neerkanne – Ohé en Laak over een afstand van 64 kilometer
Totaal gelopen: 617 kilometer
Nog te gaan: 1388 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat