Facebook

Afscheid nemen van Trond Sjåvik

Afscheid nemen van Trond Sjåvik Amersfoort - 9 september 2005.  Na vijf dagen bij Ria te zijn geweest zal de Noorse ultra atleet Trond Sjåvik, vannacht naar Schiphol gaan om terug te vliegen naar zijn vaderland.

Het brengt Ria in een trieste stemming, want ze verwacht hem pas weer te zien in december.

Trond liep vandaag een afstand met Ria mee. Er waren geen begeleiders, dus het atletenpaar kon alle aandacht aan elkaar besteden.

Afwisseling
Het weer was vandaag bewolkt met af en toe wat regen en dat was na de hitte van de afgelopen dagen voor Ria een welkome afwisseling. Met haar kies gaat het goed, zo laat ze weten, al zeurt het nog wel wat.

Er kon vanmorgen pas laat gestart worden, doordat Ria en Trond per auto van het hotel naar het startpunt gebracht moesten worden en er een wegomlegging was. Toch wist ze om 16.00 uur te finishen.

Venlo
In Venlo werd per ongeluk de route door de stad genomen, in plaats van er omheen, maar verder verliep de zevende etappe van de ronde om Nederland probleemloos.

De atlete voelt zich nog steeds goed, al begint enige vermoeidheid merkbaar te worden na een week hardlopen. Last van blaren of spierpijn heeft ze nog steeds niet. ‘Ik ben er van overtuigd dat ik het ga redden’, aldus Ria.

Hartverwarmend
Ook vandaag weer ontving ze veel hartverwarmende blijken van meeleven en waardering, niet alleen uit Biddinghuizen, maar ook elders uit ons land.

Zo was er een brief bij van een man die ook hardloopt en schreef dat hij Ria’s stijl van lopen probeert na te doen, in de hoop dat hij net zo goed gaat worden als zij. ‘Wat leuk om te lezen!’ is de reactie van Ria.

Vannacht om 2.00 vertrekt Trond. Voor Ria, die de kilometers een beetje begint te voelen, betekent dit een gebroken nacht. ‘Natuurlijk sta ik op om hem uit te zwaaien. We zullen elkaar drie maanden niet kunnen zien. Ik hoop dat het snel december zal zijn’.

Morgen de etappe Well – Swalmen 72,5 kilometer
Totaal gelopen 475,5 kilometer
Nog te gaan 1602 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat