Facebook

Ria Buiten's Rondje Nederland feestelijk gestart

Ria Buiten's Rondje Nederland feestelijk gestart Amersfoort - 3 september 2005.  In aanwezigheid van ongeveer tweehonderd kinderen met een stofwisselingsziekte is op Attractiepark Slagharen de Ronde om Nederland door de Biddinghuizense ultraloopster Ria Buiten feestelijk van start gegaan.

Hockeycoryfee Thom van ‘t Hek gaf het startsein. Onder de vele mensen die naar Slagharen waren gekomen om Ria uit te zwaaien waren haar ouders en zus, maar ook wethouder Bauke Braaksma namens de Gemeente Dronten, Lia Flipse namens Ladies Circle en een delegatie van Dorpsbelangen Biddinghuizen.


Thom van 't Hek gaf het startschot

Hart van Nederland
Ria heeft er veel zin in. ‘Ik ga hier vooral van genieten’, zo liet ze haar toehoorders weten. Door omstandigheden heeft ze twee dagen niet kunnen trainen en Ria’s lijf is niet gewend aan twee dagen rust. ‘Mijn kuiten doen zeer door gebrek aan beweging, dus ik ben blij dat ik mag gaan lopen’, aldus Ria, die zich in de afgelopen dagen heeft mogen verheugen op landelijke mediabelangstelling. Gisteren deed ze haar verhaal in het programma Thuis van Talpa en bij collega-hardloper Dolf Jansen op Radio 3. Vanavond besteedt Hart van Nederland aandacht aan de Ronde om Nederland, waarvan het doel is zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor kinderen met een stofwisselingsziekte.


Afscheid van ouders

Riempje vergeten
Doordat ze gisteren nog moest werken en de hele avond in de studio heeft doorgebracht kwam de dagelijkse training in het gedrang. Eergisteren trad Ria’s zoon in het huwelijk en was er van trainen ook al niets gekomen. ‘Het is niets voor mij om twee dagen niet te trainen, maar de komende tijd krijg ik beweging genoeg’, zo vertelt ze. Heel vervelend vond ze het dat, door alle haast van het laatste moment, een riempje van haar rugtas thuis was blijven liggen. ‘Dat riempje heb ik nodig om de tas goed op z’n plaats te laten blijven tijdens het lopen’.


Eelse Bies van Dorpsbelangen Biddinghuizen

Trotse wethouder
Eelse Bies van Dorpsbelangen Biddinghuizen zou Eelse Bies niet zijn als hij niet spontaan aanbood naar Biddinghuizen te rijden om dat voor Ria zo belangrijke riempje op te halen.
De ouders van Ria zijn trots op hun beroemde dochter. ‘Trots zijn we, maar ook bezorgd’, zo liet mevrouw Buiten senior desgevraagd weten. ‘We weten dat ze het kan, maar we maken ons wel eens zorgen over haar gezondheid. Ria is tot heel wat in staat, maar deze afstand is zelfs voor haar heel erg veel’, aldus mevrouw Buiten. Dat de prestatie van Ria opmerkelijk is werd ook benadrukt door Lia Flipse van Ladies Circle, die de Ronde om Nederland organiseert. ‘Dit heeft nog nooit iemand gedaan’, liet Lia Flipse het publiek weten. Wethouder Bauke Braaksma, die voor aanvang van het officiële deel op Attractiepark Slagharen nog even een kopje koffie met Ria dronk, benadrukte nog eens wat een bijzonder persoon Ria is. ‘Wij zijn er als gemeente trots op zo iemand in onze gemeente te hebben wonen’, zei de wethouder.


Wethouder Bauke Braaksma

Oproep
In het gezelschap van lopers van de loopgroep Zwolle begon Ria aan haar monstertocht. De eerste vijftien kilometers hebben ze haar begeleid. Daarna zal ze in haar eentje de grenzen van Nederland volgen totdat ze weer in Gramsbergen is.
Op 1 oktober zal Ria, als alles volgens plan verloopt, officieel finishen in haar woonplaats Biddinghuizen. Daar zijn de voorbereidingen voor een feestelijke ontvangst inmiddels in volle gang. Thom van ’t Hek riep alle genodigden op om op 1 oktober toch vooral naar Biddinghuizen te komen.


In gesprek met Debby Petter van Ladies' Circle

Klik hier voor alle foto's

Dorpsbelangen Biddinghuizen

(Verslag: Rita van Westen)

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat