Facebook

Ria loopt € 25.000 bijeen voor Stichting Leukemie

Amersfoort - 13 juli 2009.  Tijdens de Welkom Thuis Bijeenkomst voor Ria Buiten, vrijdagavond gehouden in Het Koetshuis, heeft ultra-atlete Ria Buiten de opbrengst van haar run door Europa overhandigd aan Gijs Beukhof, voorzitter van de Stichting Leukemie. De teller stond op maarliefst € 25.000,-.

Vierenzestig dagen, vijf landen, ruim drieënhalfduizend kilometers, zestien miljoen stappen, ontelbaar veel zweetdruppels, drie zakken bloed en maar liefst vijfentwintigduizend euro. Dat is in het kort de Transeurope Footrace 2009 van Ria Buiten in getallen weergegeven.Een ongelooflijke prestatie. Wan wie kan er nu weken achter elkaar elke dag bijna twee marathons lopen? En na ernstige bloedarmoede weer herstellen en dan ijzersterk terugkomen in de wedstrijd? Ria Buiten kan dat. De teleurstelling dat ze de wedstrijd noodgedwongen wegens medische redenen tijdelijk moest onderbreken is nog steeds groot. Want ze weet dat ze het kan, die enorme afstand door Europa lopen, zonder rustdagen.

Tijdens de twee jaar durende voorbereidingen voor de immense hardloopwedstrijd door Europa is wel eens gesproken over een streefbedrag. Want naast het volbrengen van de sportieve prestatie was toch het inzamelen van zoveel mogelijk geld om Leukemie de wereld uit te krijgen het belangrijkste doel voor Ria. Binnen haar eigen gezin kreeg ze te maken met de ziekte, ze weet dus als geen ander waarvoor ze zich inzet.

Landelijke sponsors
Vóór de kredietcrisis zich aandiende leek een opbrengst van € 50.000,- haalbaar. Maar grote landelijke sponsors haakten tijdens de economische teruggang af en ondanks dat liegt het eindbedrag dat vrijdag werd aangeboden aan Stichting Leukemie er bepaald niet om. In deze tijden in je eentje € 25.000,- bij elkaar lopen is een geweldige prestatie. Het bedrag is hoofdzakelijk bijeengebracht door particulieren en bedrijven uit de regio. Een prachtig resultaat, waarvoor Stichting Ria’s Run iedereen die daaraan heeft bijgedragen van harte wil bedanken.

Na de vakantieperiode zullen Ria, de mensen van Stichting Ria’s Run en Stichting Leukemie een bezoek brengen aan het VU Medisch Centrum om het geld persoonlijk te overhandigen aan dokter Sonja Zweegman, die onderzoek doet naar Leukemie.

Uw bijdrage voor Stichting Ria’s Run is nog steeds welkom op rekening 1322.87.641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen. Misschien kunnen we dat prachtige bedrag dat we samen bijeengebracht hebben nog een klein beetje laten groeien om Leukemie de wereld uit te krijgen.

Klik hier voor alle foto's

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat