Facebook

Vermoeid door vele uren wandelen

Amersfoort - 13 mei 2009.  Ook vandaag heeft Ria er lang over gedaan. Ze is moe, zo liet ze vandaag weten.

Bovendien heeft ze de laatste dagen niet goed kunnen eten. Positief nieuws is dat ze nog steeds in de race is. In het Algemeen Klassement staat ze vierde.

Ria is niet de enige atleet die moe is. De Transeurope Footrace is een ware uitputtingsslag. Van de vierenzestig starters zijn er nu nog vijfenvijftig in de race. In het verslag van Annemieke Cloosterman staat het volgende te lezen:

De sfeer is nog steeds wel goed, hoewel de meesten toch wel geschrokken waren dat Jurgen gisteren plotseling besloot te stoppen. Hij leek juist zo goed te gaan, maar had blijkbaar moeite met de (soms te kleine) sporthallen, douches en andere voorzieningen.
Een van de problemen is ook wel het eten. Niet dat het niet goed is, vaak, zeker de laatste dagen is het heel goed. Maar er is niet altijd van alles genoeg.
En wat ik zelf wel lastig vind, zijn de lange rijen elke keer. Maakt niet uit of je snel bent of juist nog maar even wacht, altijd is er een lange rij. En dan is het nog niet zo erg, als je dan rustig kan gaan zitten met het eten, vooral om iets te snijden of te smeren, maar dat is niet altijd het geval.


De omstandigheden waaronder deze topatleten hun prestaties moet verrichten zijn, zoals u kunt lezen, vaak verre van ideaal. En na drie zware etappes van meer dan tachtig kilometer, zoals de afgelopen week het geval was, wordt het extra moeilijk. Hopelijk slaagt Ria erin de komende dagen voldoende te eten en te rusten. Dan moet het goed komen. Want haar blessure is bijna over!

Morgen gelukkig weer een wat kortere afstand van bijna vijfenzestig kilometer. Het weer is niet te warm. Sterkte Ria!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat