Facebook

Ook Ria heeft Shin splint

Amersfoort - 4 mei 2009.  Op de zestiende dag van de Trans Europe Footrace moet Ria helaas constateren dat de eerste blessure zich heeft aangediend. Evenals zoveel van haar collega-lopers heeft ze last van Shin splint.

Door overbelasting is het botvlies van haar scheenbeen ontstoken geraakt. Naar Ria’s mening heeft ze er alles aan gedaan juist deze blessure te voorkomen, maar het is niet gelukt. De verzorgers van de karavaan doen er alles aan de situatie te verbeteren. Haar benen worden door middel van ijs gekoeld, om zo de ontsteking te remmen..Ondanks de Shin splint zal Ria morgen toch aan de start verschijnen. En uitgerekend morgen staat er weer een bergetappe gepland. Bij het afdalen zal ze niet hardlopen, maar gaan wandelen, om de voorkomen dat de blessure verergert. Een goede tijd zal er dus morgen waarschijnlijk niet in zitten.De lopers laten Italië morgen achter zich en gaan verder door Oostenrijk. Ria staat in het Algemeen Klassement nog steeds stevig ingeklemd tussen de Japanse dames Hiroko Okiyama (eerste) en Furuyama Takako (derde) maar het is de vraag of ze deze positie zal weten te behouden. Morgen weten we meer. Ook Ria’s partner Trond Sjåvik doet het uitstekend. Hij staat als vierde genoteerd bij de mannen.


Trond Sjavik, (partner van Ria) staat vierde in het Algemeen klassement

Vandaag was er bezoek uit Biddinghuizen voor Ria. Haar collega Ria Dieze, onderweg naar haar vakantieadres in Griekenland, kwam even bij Ria kijken en bracht boeken en snoep voor haar mee.

Morgen gaat het door de bergen van Schlanders naar Pfund, over 63.8 kilometer. Vanuit Biddinghuizen wensen we Ria sterkte!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat