Facebook

Ria door de 1000 kilometer

Amersfoort - 3 mei 2009.  Italië – Nomi – Het is vandaag de veertiende dag van de Trans Europe Footrace. Morgen, op dag vijftien, hebben de atleten er ruim duizend kilometer hardlopen op zitten. Voor Ria is het, ondanks wat kleine ongemakken, nog steeds elke dag genieten.

Het begint misschien wat eentonig te worden, maar ook vandaag weer een tweede plaats voor Ria. En de eerste plaats was alweer voor haar rivale Hiroko. Het weer was warm in Italië en voor Ria betekent dat noodgedwongen rustig aandoen. Want bij warm weer bepaalt haar maag het tempo. Loopt ze te snel, dan houdt ze niets binnen, ook geen vocht en met een lege maag kun je geen topprestatie leveren.De loperskaravaan is in het bovenste deel van de Italiaanse laars beland. De atleten kregen voor het eerst serieus te maken met de uitlopers van de Alpen. Dat betekent klimmen! Ria voelt het goed aan haar knieën. Maar misschien mede omdat ze het vanwege haar maag rustig aan moest doen, is er zeker geen sprake van beginnende blessures. Het vlakke polderlandschap is natuurlijk geen goede trainingsgrond voor de bergen. Wel is ze vaak naar ‘De Knobbel’ net voorbij ’t Harde gelopen om daar te trainen. Telkens maar die knobbel op- en aflopen en daarna lopend weer naar huis. Ook is ze in het voorjaar nog een week naar Noorwegen geweest om daar in de bergen te trainen. Laten we hopen dat het z’n vruchten zal afwerpen.

Ondanks het feit dat Ria best harder zou kunnen lopen, als haar maag het maar toe zou laten, finisht ze toch steeds als tweede. Opmerkelijk. Het belooft veel goeds voor het einde van de race, als de koelte van de Noordkaap het mogelijk moet maken dat ze een fantastische eindspurt gaat maken. Want Ria kan heel hard lopen, als het maar koud genoeg is.

Morgen op dag 15 gaat het van Nomi naar San Michelle. De eerste echte bergetappe. En dan laten de lopers Italië bijna al weer achter zich want op dag 17 wordt de Oostenrijkse grens overgestoken. Nu al merkt Ria het verschil met het zuiden. Alles is schoner, netter en meer gestructureerd. Ze geniet van de kleine bergdorpjes en -riviertjes en de vriendelijke mensen die ze onderweg tegenkomt. Hopelijk maakt de koelte van de bergen morgen een mooie eindtijd mogelijk.

Stichting RIa's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat