Facebook

Ria vlak achter Hiroko over de finish

Amersfoort - 1 mei 2009.  Op de twaalfde dag van de Trans Europe Footrace is Ria voor het eerst vlak achter haar rivale Hiroko Okiyama uit Japan gefinisht. De Japanse kwam 10 minuten en 56 seconden eerder over de eindstreep.

Het verschil tussen Ria en Hiroko bedraagt ‘maar’ 3 uur en 42 minuten. Dat lijkt misschien veel, maar dat is maar schijn. Hiroko loopt namelijk elke dag zo snel ze kan, pauzeert nauwelijks en wil tegen elke prijs als eerste finishen. Ria daarentegen loopt meer op haar gevoel. Ze luistert goed naar haar lichaam, pauzeert regelmatig en, misschien is dat wel het belangrijkste, ze probeert van elk moment zoveel mogelijk te genieten.

De route liep vandaag langs de rivier de Po. Soms staat Ria even stil om het landschap te bewonderen, de natuur goed in zich op te nemen of foto’s te maken. Voor Hiroko is zoiets ondenkbaar. Ria is zich er zeer van bewust dat ze nog tot 21 juni moet lopen. Ze neemt liever genoegen met een tweede plaats als ze daarbij kan genieten van de wedstrijd dan eerste worden zonder een plezierige race te beleven.

Daarbij is Ria van mening dat haar manier van sporten blessures zal voorkomen. Tot nu toe heeft ze gelijk, want ze heeft helemaal nergens last van. Bijzonder is dat ze helemaal geen blaren heeft. Dat heeft ze nog nooit meegemaakt. Het gaat zelfs zo goed met Ria dat ze de meeste mannen voorbij loopt. In de twaalfde etappe finishte ze als twaalfde en liet ze dus de meeste mannen achter zich. Een meer dan bijzondere prestatie. Voor zover bekend heeft ook Hiroko nog geen last van blessures, maar volgens Ria is de kans op ongemakken groter als je elke dag op de toppen van je kunnen presteert.

Vandaag lopen de atleten van Ostiglia naar Pescantina. In totaal staat er 67 kilometer op het programma. Het landschap is redelijk vlak en het weer is koel met af en toe een bui. Dus het belooft weer een mooie dag te worden.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat