Facebook

Gedeelde eerste plaats voor Ria

Amersfoort - 20 april 2009.  Ultra-atlete Ria Buiten is samen met de Duitse Elke Streicher en de Japanse Hiroko Okiyama als eerste gefinisht in Barletta. Na de eerste etappe in de Trans Europe Footrace delen de dames de eerste plaats, door alle drie een tijd van 5.39,24 neer te zetten. Het eerste succes is binnen.

‘Een makkie’, zo betitelen de meeste ultralopers de eerste etappe, die vandaag voerde van Bari naar Barletta, een plaats met ruim vijftienduizend inwoners. ‘Maar’ zevenenvijftig kilometers stonden er vandaag op het programma. Een afstand waar een beetje ultra-atleet niet warm of koud van wordt. Zo ook Ria niet, die gelijk met haar Duitse en Japanse concurrentes over de eindstreep kwam.

De Brabantse Jan Nabuurs, die net als Ria loopt om geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie was de beste Nederlander, hij bezet de zevende plaats bij de heren. Ria’s levenspartner, de Noorse atleet Trond Sjåvik kwam als elfde heer over de streep.

Morgenochtend gaat om 4.30 uur de wekker. Ria start om 6.00 uur met ruim negenenzestig kilometers Italiaans landschap voor de boeg. De atleten vinden na de tweede etappe onderdak in Foggia, in het Palestra di Atletica di Pesante Taralli. Het klink prachtig, maar in de praktijk betekent het afzien. Slappe luchtbedjes, geen privacy en wachten tot je eindelijk aan de beurt bent om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

Mocht u Ria een berichtje willen sturen dan kan dat via het gastenboek van de site http://www.riasrun.nl. Ria leest het indien mogelijk dagelijks. Tijdens vorige wedstrijden putte ze veel kracht uit berichten van het thuisfront. Wilt u het goede doel waar Ria voor loopt steunen, ook dan vindt u informatie op deze site.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat