Facebook

Ria Buiten en Trond Sjåvik in de prijzen

Amersfoort - 3 maart 2009.  Ultra-atlete Ria Buiten en haar Noorse partner Trond Sjåvik zijn tijdens de Driedorpenloop op zaterdag 28 februari in Biddinghuizen in de prijzen gevallen.

Ria werd eerste bij de dames, Trond mag de derde prijs bij de heren mee naar Noorwegen nemen.

Voor de ultra-atleten is de afstand die gelopen wordt bij de Driedorpenloop veel te kort voor een echte training. Zowel als Ria en Trond bereiden zich momenteel voor op de Trans Europe Footrace welke in april van start gaat.

Met ruim vierenhalfduizend kilometers voor de boeg om hardlopend af te leggen moet hun conditie over zes weken optimaal zijn. Beiden volgen daarom eenuitgekiend trainingsschema.

Iedere wedstrijd wordt momenteel aangegrepen om deel uit te maken van de voorbereidingen op de enorme monstertocht door Europa.

Na afloop van de Driedorpenloop begonnen beide atleten dus écht aan de training; beiden liepen nog zo’n slordige tachtig kilometer. Was Ria begin dit jaar nog in Noorwegen om daar bergtraining te doen, deze week is Trond Sjåvik in Nederland om hier te trainen.

Ria laat Trond kennismaken met haar land door tijdens de trainingen mooie plaatsen in Nederland aan te doen. Zo liepen Ria en Trond begin vorige week ondermeer naar Deventer. (en uiteraard ook weer terug)

Zowel Ria en Trond zien de deelname aan de Trans Europe Footrace met veel vertrouwen tegemoet. Beiden zijn in topconditie en kunnen niet wachten om over ruim een maand van start te gaan vanuit het Zuid-Italiaanse Bari naar de Noordkaap.

Opbrengsten van de loop komen te goede aan onderzoek naar de ziekte Leukemie. Meer informatie: http://www.raisrun.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat