Facebook

Ria Buiten loopt met gebroken enkel

Amersfoort - 21 augustus 2008.  Ultra-atlete Ria Buiten heeft haar deelname aan de Transe Gaule noodgedwongen moeten afbreken nadat bleek dat ze tijdens een val haar enkel heeft gebroken. De hardloopster liep tientallen kilometers door, omdat ze aanvankelijk niet doorhad dat er sprake was van een botbreuk.

Tijdens een sanitaire stop in de berm gleed de onfortuinlijke atlete uit over een steen. Buiten had niet door dat haar blessure ernstig was en heeft nog tientallen kilometers gelopen totdat aan het einde van de dag haar enkel enorm opzwol en ze koorts kreeg. Onderzoek in een Frans ziekenhuis wees uit dat haar enkel gebroken was.

Op krukken en voorzien van medicijnen, ondermeer om de koorts te onderdrukken verliet ze gedesillusioneerd het ziekenhuis. ‘De insteek van deelname aan deze race was dat ik zou gaan winnen, of tenminste in de hoogste regionen van het klassement zou eindigen’, laat Ria weten.

Op het moment van uitvallen nam Buiten de derde plaats in het algemeen klassement in. De atlete verwacht niet dat door deze enkelbreuk haar deelname aan de Transeurope Footrace in het voorjaar van 2009 gevaar zal lopen. Dan zal ze van zuid Italië naar de Noordkaap lopen, een afstand van ruim vierduizend kilometer. Ria’s partner, de Noorse atleet Trond Sjåvik gaat wel verder met de Transe Gaule. Hij neemt momenteel de tweede plaats in bij de heren.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat