Facebook

Henk Lubberding bij tweede RPM-marathon

Henk Lubberding bij tweede RPM-marathon Amersfoort - 11 juli 2008.  Oud-profwielrenner Henk Lubberding komt naar Biddinghuizen. Dat maakt Joy4Life bekend op haar website. Hij zal op 1 november de PRM-marathon, waarvan de opbrengst gaat naar Ria's Run tegen Leukemie, kleur geven.

Vorig jaar werd voor het eerst in Het Koetshuis een RPM-marathon gehouden. Toen leverde de dag ruim 9000 euro op voor Ria's Run. Dit jaar gaat het evenement op herhaling en de doelstelling is om 100 fietsen in Het Koetshuis te krijgen: dertig meer dan vorig jaar.

De marathon begint om 19.00 uur. De eindtijd hiervan is nog niet bekend. Net als vorig jaar kunnen mensen zich inschrijven en zo uren 'kopen' op een fiets. Vorig jaar kon maximaal 5 uur worden gefietst en heel wat sportievelingen lukte het om de volledige marathon te blijven fietsen.

Inschrijven
Over enige tijd zal via het de website van Joy4Life mogelijk zijn om in te schrijven. In tegenstelling tot vorig jaar kan er niet meer contant betaald worden, maar moet dit per bank gebeuren. Pas wanneer een betaling is ontvangen, is de fiets definitief geboekt.

Over Henk Lubberding
Als rennerHenk Lubberding was vooral een renner met veel inhoud die kilometers lang een hoog tempo kon aanhouden en zowel op het vlakke als in de bergen goed uit de voeten kon. Bij de amateurs viel hij op door een derde plaats in de Tour de l'Avenir in 1976. Dit leverde hem een profcontract op voor het volgende jaar bij de TI-Raleigh ploeg van. Opvallend is dat Lubberding zijn hele carrière bij ploegen van Peter Post is blijven rijden. In de Tour de France In zijn eerste jaar bij de beroepswielrenners debuteerde Lubberding al in de Ronde van Frankrijk met een 26e plaats in het eindklassement. In zijn tweede jaar bevestigde hij zijn talent. Hij werd Nederlands kampioen op de weg en reed een zeer sterke Ronde van Frankrijk. Henk Lubberding werd dat jaar 8e in het eindklassement, 1e in het jongerenklassement en won de etappe naar Pau.

Door het vertrek van Hennie Kuiper naar de Franse Peugeot-ploeg kreeg Lubberding het jaar daarop, samen met Paul Wellens, een beschermde status in de Ronde van Frankrijk. Ereplaatsen in Parijs-Nice (4e), de Amstel Gold Race (2e), Gent-Wevelgem (5e), de Ronde van Romandië (3e), Rund um den Henninger-Turm (2e) en de Dauphiné Libéré (2e) én opnieuw de Nederlandse wegtitel wezen erop dat Lubberding zo'n rol aan zou kunnen. In de ritten in de Pyreneeën, al in het eerste weekend van de Ronde, raakte Lubberding echter al achterop. Uiteindelijk werd hij dat jaar 18e.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat