Facebook

Ria Buiten wint Knippenberg Memorial

Amersfoort - 23 april 2008.  Ultra-atlete Ria Buiten uit Biddinghuizen heeft de Jan Knippenberg Memorial, een strandloop van Vlaardingen naar Den Helder over een afstand van 100 Engelse mijl (161 km) gewonnen.

Binnen één dag na de Boni-loop, waarbij de in twee dagen langs een aantal Supermarkten op de Veluwe rende, wist ze deze wedstrijd op haar naam te zetten.

Pad
De start van de Jan Knippenberg Memorial vond plaats op vrijdagavond 18 april, om 22.00 uur. Een zware koude oostenwind zorgt voor de nodige weerstand. Vlak na de start in Vlaardingen merkt Ria dat ze niet prettig loopt. De dag ervoor was ze, tijdens de Boni-loop, op een pad getrapt en er blijkt nog een pootje van het onfortuinlijke beest tussen het profiel van haar schoenen te zitten.Afhaken
Eenentwintig kilometer na de start in Vlaardingen wordt het strand bereikt. Het is inmiddels middernacht. De volle maan verlicht goed, maar er is jammer genoeg geen heldere sterrenhemel. Ria’s voeten zijn nat, het is vloed, maar ze heeft geen last van de kou. Om haar heen ziet ze steeds meer mensen uitvallen. Even overweegt ze ook op te houden, maar juist het feit dat zoveel anderen afhaken geeft haar de kracht door te gaan.Nacht
Om de twintig kilometer is er een verzorgingspost, maar Ria heeft alles wat ze nodig heeft bij zich in haar rugtas. Zo is ze niet afhankelijk van anderen. Gelukkig blijft het droog. De harde wind echter blaast het duinzand op en dat schuurt langs haar huid. Pijnlijk en vervelend. Na urenlang door de donkere nacht lopen wordt het gelukkig weer licht.

Eerste vrouw
Na ruim 19 uur lopen bereikt ze dan de eindstreep in Den Helder. Moe, maar erg blij dat ze niet heeft opgegeven. Haar voeten zijn wonder boven wonder nog heel. Zelfs geen blaren. De helft van de lopers heeft de finish maar gehaald en van hen is 36% buiten de limiet. De zware trainingen van de laatste maanden werpen voor Ria blijkbaar nu al hun vruchten af.Ria is goed in vorm. Volgend jaar wil ze in topconditie zijn als ze aan de start van de Trans Europe Footrace verschijnt, een hardloopwedstrijd van het Zuiden van Italië naar de Noordkaap, met als doel: winnen en bovendien zoveel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen Leukemie.

Klik hier voor alle foto's

Stichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat