Facebook

570 kilometer en een zoen van de prins

570 kilometer en een zoen van de prins Amersfoort - 24 november 2007.  De Biddinghuizense ultra-atlete Ria Buiten heeft de zesdaagse van Monaco gewonnen.

Met het lopen van 570 kilometer in zes dagen vestigde ze een nieuw Nederlands record. Ria Buiten finishte als eerste vrouw. In het algemeen klassement werd ze derde (twee mannen bleven haar voor)

Zoveel mogelijk kilometers lopen in zes dagen, dat is het waar de het in de zesdaagse van Monaco om gaat. Ria Buiten was voornemens een nieuw wereldrecord te gaan vestigen, maar externe factoren gooiden roet in het eten. Extreem slechte weersomstandigheden maakten dat een wereld record er niet in zat. Maar met een zeer verdiende eerste plaats op zak en een schat aan ervaringen rijker blikt Ria Buiten tevreden terug op het evenement.Het weer zat tegen. Heel erg tegen zelfs. De kust van Monaco werd geteisterd door een harde koude zeewind, waar de deelnemers aan No Finish Line veel last van hadden. Ook de vele regen waarmee de lopers te maken kregen maakte het niet gemakkelijk. Bovendien was de ondergrond van het één kilometer lange parcours keihard. De race kende dan ook veel uitvallers door blessures en uitputting.Ria Buiten nam deel aan de race in Monaco als voorbereiding voor haar deelname aan de Trans Europe Footrace in 2009. Ze zal dan in 64 dagen van Italië naar de Noordkaap lopen om geld in te zamelen voor Stichting Ria’s Run tegen Leukemie.Vanuit Biddinghuizen werd Ria gesteund doordat dorpsgenoten haar sms berichten stuurden om haar aan te moedigen. ‘De berichtjes van zoveel mensen uit Biddinghuizen hebben me goed gedaan en zeker bijgedragen aan het succes.’, aldus Ria.Na afloop van de race in Monaco werd Ria gefeliciteerd door Prins Albert, die de Biddinghuizense spontaan feliciteerde met een zoen en na afloop nog een biertje met haar dronk. ‘Heb je niet liever Heineken of Amstel? vroeg Prins Albert aan Ria Buiten, toen ze samen een flesje Kronenburg dronken. Maar het maakte Ria niet uit. Een pilsje na de wedstrijd, dat is voor haar het allerbelangrijkste. En wat doet het merk er nog toe, als niemand minder dan Prins Albert je gezelschap is?Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat