Facebook

Ria na vijf dagen nog steeds aan kop

Ria na vijf dagen nog steeds aan kop Amersfoort - 23 november 2007.  Na vijf dagen lopen onder slechte weersomstandigheden ligt ultra-atlete Ria Buiten nog steeds als eerste vrouw aan kop in het klassement van No Finish Line in Monaco.

Ze heeft tot nu toe 487 kilometer gelopen, dus een wereldrecord zit er niet meer in. Ondanks zeer pijnlijke voeten en een zere knie gaat ze vandaag toch proberen vanmiddag om 14.00 uur op de bovenste trede van het erepodium terecht te komen.

Al dagen valt de regen met bakken uit de lucht. De harde koude zeewind maakt het allemaal nog onaangenamer. Deze slechte weersomstandigheden (normaalgesproken is het 20 graden) maken het in Monaco onmogelijk dat er wereldrecords gehaald worden.

Er zijn veel uitvallers. De deelnemers die het wel wisten vol te houden gaan vaak over op wandelen. Ria wil niet wandelen. Het is voor haar hardlopen of stoppen.

"Jammer van dat record, ik had het graag op mijn naam willen zetten. Ik weet dat ik het kan, maar dan moeten ook externe factoren een beetje meezitten en dat is helaas niet het geval. Maar deze race is niet voor niets geweest. Ik lig nu al vijf dagen aan kop en de hoop om te winnen is er nog steeds. Niet alleen bij mij, ook bij de andere deelnemers gaan uitputting en blessures een rol spelen. Deze race winnen is nu mijn doel."

"Meedoen aan deze race is zowel fysiek als mentaal een ongelooflijk goede training voor wat me in 2009, als ik van Italië naar de Noordkaap ga lopen, te wachten staat", aldus Ria.

"Ik ben er trots op dat ik niet gestopt ben, hoewel de omstandigheden daartoe wel aanleiding gaven. Alles is nat, koud en vies geworden. De slaapplaatsen zijn volstrekt onvoldoende van kwaliteit. Ook de medische verzorging laat te wensen over. Nog een paar uur, dan zit de race erop. Nog een paar uur afzien."

Door de regen zijn de afgelopen dagen grote blaren op haar voeten ontstaan. Ria heeft er, bij gebrek aan aanwezigheid van een voetspecialist, zelf Compeed pleisters op geplakt. Achteraf heeft ze daar spijt van. Deze pleisters zijn door het langdurig lopen met doornatte voeten gaan smelten en overal aan vast gaan plakken. Bij het verwijderen van de pleisters zijn de blaren opengegaan en is de situatie alleen maar verergerd.

Ook vannacht heeft Ria amper geslapen. De cabine langs het parcours, waarin ze met vier anderen de nacht moet doorbrengen, heeft de strijd tegen de gestaag vallende regen inmiddels ook verloren en is gaan lekken. Omdat ze gisteren een beetje heeft kunnen rusten lukte het vanmorgen toch om weer te starten. De vele sms berichten die ze uit Biddinghuizen ontving hebben volgens Ria zeker mede bijgedragen aan het succes tot nu toe. Om 14.00 uur stopt de race en zoals het er nu uit kan Ria dan een medaille tegemoet zien.

U kunt de gebeurtenissen in Monaco ook vandaag live volgen via http://www.nofinishline.com.

Kies voor ‘Edition 2007” en dan voor “NFL 2007 en direct. Cliquez ici”

Sms berichten voor Ria kunt u sturen naar 06-38092047

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat