Facebook

Zes dagen afzien voor Ria

Zes dagen afzien voor Ria Amersfoort - 22 november 2007.  Meedoen aan een internationale zesdaagse wedstrijd is afzien, zeker als je een wereldrecord wilt vestigen, zoals Ria Buiten.

De omstandigheden waaronder ze deze topprestatie moet leveren zijn niet op alle fronten ideaal. Een kijkje achter de coulissen van de topsport.

De deelnemers aan No Finish Line slapen gedurende de loop in kleine cabines die opgesteld staan langs het één kilometer lange parcours. U kunt deze cabines zien staan als u gaat naar http://www.nofinishline.com en daarna kiest voor 2007 en dan klikt op ‘NFL2007 en direct cliquez ici.’ U ziet dan ook de deelnemers, waaronder Ria Buiten, regelmatig voorbij komen.

Ria deelt haar cabine (zelf noemt ze het ‘mijn hok’) met vier andere lopers, twee mannen en twee vrouwen. Een van de mannen rookt en doet dat af en toe ook in de cabine. Uiteraard zijn de anderen daar niet blij mee. Als er kleding gedroogd moet worden, wordt zo nu en dan de kachel in de piepkleine ruimte hoog opgestookt, hetgeen de atmosfeer in de kleine slaapgelegenheid zonder ramen zeker niet ten goede komt. Maar ja, met natte kleding lopen, dat is ook geen pretje.

Over de ‘bedden’ kan Ria kort zijn; rampzalig! De lopers slapen op een soort stretchers. Door de slechte kwaliteit ervan kan Ria er niet op liggen. Ze krijgt er rugklachten en stijve spieren van. Ze slaapt daarom op een stoel terwijl ze bij een tafel zit. Haar armen en hoofd legt ze op de tafel. Op die manier probeert ze toch wat rust te krijgen, hetgeen wonderwel lukt. En als dan slaapt, dan wordt ze als ze pech heeft, gestoord door haar cabinegenoten die binnen komen of naar buiten gaan om de race te hervatten. Een dag- en nachtritme is er niet. De race gaat 24 uur per dag door.

Er zijn ook lichtpuntjes. Zoals u kunt zien via de webcam worden de lopers constant voorzien van drinken, eten en fruit. De kwaliteit van het eten is uitstekend. En doordat het parcours kort is komen de lopers elkaar vaak tegen. Er zijn daardoor in de afgelopen dagen leuke contacten ontstaan, ook met de verzorgers, fysiotherapeuten en de pedicures die de blaren behandelen. Iedereen gaat voor hetzelfde doel en na een paar dagen lijkt het wel één grote gezellige familie.

Vooral nu de lopers last van spierpijn en blessures beginnen te krijgen is de behoefte aan een lekker bed en zo af en toe wat warmte en comfort groot. Tot het einde van de race is het echter nog even afzien. En hopen op een plaats op het podium.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat