Facebook

Laatste etappe Zuiderzeeroute

Laatste etappe Zuiderzeeroute Amersfoort - 1 oktober 2007.  Zaterdag 29 september was de laatste dag van de Zuiderzeeroute. Een korte afstand van ‘maar’ zestig kilometer. Vertrek vanuit Spakenburg om 9.00 uur. Verwachte aankomst in Biddinghuizen 15.30 uur.

Die laatste afstand liep ze heel snel. ‘Ik kan al om 13.30 in Biddinghuizen aankomen’, liet Ria telefonisch weten. Maar even snel naar Biddinghuizen lopen zat er helaas niet in.Afgesproken was dat Ria door een aantal lopers en fietser uit Biddinghuizen vanuit Elburg naar huis begeleid zou worden. En die stonden om 14.30 uur bij Elburg te wachten.

Maar gelukkig bood café-restaurant De Haas in Elburg uitkomst. Daar kon ze droge kleding aantrekken en even wat eten. Op adem komen na een dag met alleen maar regen.Onder de lopers die Ria in Elburg stonden op te wachten was ook haar schoondochter Jolanda Christiaanse. Jolanda, nog maar net begonnen met hardlopen, had verschillende weddenschappen afgesloten dat ze op de dag van de finish van de Zuiderzeeroute 10 kilometer zou kunnen lopen. En dat is gelukt! Het leverde maar liefst € 320,- op. Samen met de andere lopers en de fietsers begeleidde ze tijdens Ria de laatste tien kilometers.En dat waren niet de gemakkelijkste kilometers. Het was inmiddels kouder geworden, de wind was tegen en men moest de snelheid aan elkaar aanpassen. Verkleumd kwamen de sporters uiteindelijk om 16.00 uur in Biddinghuizen aan waar ze werden opgewacht door een enthousiaste groep dorpsgenoten.Cafe ’t Koetsiertje zorgde voor een gastvrije ontvangst en voor het traditionele biertje bij aankomst.De Zuiderzeeroute zit erop. Maar Ria’s Run begint pas. Op 10 november vindt in Het Koetshuis de spinning marathon plaats met medewerking van niemand minder dan Leontien van Moorsel. Nog veel meer acties zullen er volgen voor de strijd tegen Leukemie.

De komende twee weken nog kunt u Ria’s Run steunen door de bon van uw lege flessen bij C1000 te deponeren in de bus die daar staat. Of het sturen van een sms met de woorden GO RIA naar 3010. Nog beter: maak een bedrag over op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

[fotoboek=1508]Foto's van de loop[/fotoboek]
[fotoboek=1502]Foto's Koetsiertje[/fotoboek]

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat