Facebook

De laatste loodjes zijn loodzwaar voor Ria

De laatste loodjes zijn loodzwaar voor Ria Amersfoort - 27 september 2005.  De dip waaraan ultra-atlete Ria Buiten gisteren met veel doorzettingsvermogen weerstand wist te bieden, had haar vandaag, tijdens de 25e etappe van Zurich naar Moddergat, weer in een ijzeren greep.

Ook vandaag weer herstelde ze en bereikte ze om 17.00 uur de finish in Moddergat

Het was een loodzware dag, net als gisteren. Pijnlijke voeten met stukgelopen blaren en zere scheenbenen. Over de dijk langs de Waddenzee lopen was te zwaar vandaag, dus koos ze voor de luwte van het pad onder de dijk.


Binnenkomst in Moddergat vergezeld door een loopgroep onder aanvoering van Huub van der Meeren van Lytshuis Zilver, het overnachtingsadres


Vooral vanmorgen zag ze als een berg op tegen de vele kilometers die ze voor haar lagen. Slechte weersomstandigheden deden daar een schepje bovenop.

Maar toch ging ze er ook vandaag weer voor; Door de pijn heen lopen tot je hoopt het niet meer te voelen.
Omdat Ria het zwaar heeft wordt de begeleiding opgeschroefd. Ladies Circle Lia Flipse wil Ria daar waar mogelijk is steun bieden om haar prestatie tot een goed einde te brengen, maar benadrukt dat de gezondheid van Ria voorop staat en dat al het andere daaraan ondergeschikt is. Vanavond zal na aankomst in Moddergat een arts naar Ria kijken en haar voeten zullen verzorgd worden.


Voeten in het zeewater


Een aantal lopers liep Ria vandaag uit Moddergat tegemoet om haar de laatste kilometers te steunen. Onder hen hardloper Huub van der Meeren, waar Ria vandaag bij logeert. Bij de finish wachtten wethouder Bauke Braaksma en Lia Flipse van Ladies Circle haar op. Braaksma zei diep onder de indruk te zijn van de prestaties van Ria. ‘Bewonderenswaardig, zoals ze loopt langs de Friese wegen met haar eeuwige lach. Ook al heeft ze het moeilijk, ze klaagt niet’, aldus de wethouder.


Wethouder Braaksma en Omrop Fryslan


En Ria, die ziet het nog steeds zitten. ‘Ik heb nu twee dagen met pijn gelopen. Dan lukt dat ook drie dagen. En als het drie dagen lukt, dan kan het ook vier dagen. ‘Ik ga het redden hoor!

Zet de feesttent maar vast op in Biddinghuizen’.

Morgen de etappe Moddergat – Roodeschool over een afstand van 69,5 kilometer
Totaal gelopen: 1737 kilometer
Nog te gaan: Vier dagen en 278 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat