Facebook

Zenuwbehandeling voor Ria Buiten

Zenuwbehandeling voor Ria Buiten Amersfoort - 8 september 2005.  Een prima loopdag voor Ria, al had het wel een graadje koeler mogen zijn. Ruim op tijd wist Ria te finishen in Well.

Toch is er vandaag ook een klein tegenvallertje te melden, maar dat had niets met lopen te maken. Bij het eten van een snoepje brak een kies af, waardoor Ria een zenuwbehandeling moest ondergaan.De tandarts, die via de media gehoord had van Ria en het goede doel waar ze voor loopt, voerde de behandeling gratis uit. ‘Ik heb een uur in de stoel gelegen, maar alles werd goed verdoofd, dus het was eigenlijk best relaxt’, vertelt Ria.

Dorpsvoorzitter van Biddinghuizen Jennie Brandsma was vandaag bij de aankomst van Ria in het plaatsje Well aanwezig. In het gezelschap van de burgemeester van Well en de plaatselijke Ladies Circle wachtte Brandsma op de komst van zijn dorpsgenote na 72,5 kilometer hardlopen inde brandende zon.‘Ongelooflijk hoe fris en helder dan Ria aankomt na zo’n lange afstand hardlopen in de hitte van vandaag’, is de eerste reactie van Jennie Brandsma. ‘Ze moet wel over een heel uitzonderlijke conditie beschikken.’ Inderdaad zijn de fietsers en de hardlopers die Ria vandaag begeleidden allemaal bezweet en/of achter adem, maar bij Ria is daarvan geen sprake. ’Deze sportvrouw verdient ongelooflijk veel respect’, zegt Brandsma, die er graag een rit van Biddinghuizen naar Well voor overhad om een finish van Ria bij te wonen.

De etappe van vandaag voerde van Millingen aan de Rijn naar Well over een afstand van 72,5 kilometer. Ria werd vandaag de hele dag begeleid door vier fietsers waarvan er telkens een over een afstand van twintig kilometer meeliep. ‘Wel fijn dat ik mijn rugtas niet hoefde te dragen en niet op de route hoefde te letten. Maar ik loop ook wel graag alleen. Ik ben, doordat ik tweehonderd kilometer per week train, gewend alleen te zijn in de natuur.

Morgen de zevende etappe; Well –Swalmen 72,5 kilometer

Totaal gelopen: 403 kilometer
Nog te gaan: 1602 kilometer

Klik hier voor alle foto's

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat