Facebook

Ria verdwaalt en loopt ruim 25 kilometer om

Ria verdwaalt en loopt ruim 25 kilometer om Amersfoort - 4 september 2005.  Gaf Ria zaterdag al aan bang te zijn om te verdwalen, zondag werd haar angst werkelijkheid.

Doordat ze de weg niet goed kon vinden liep ze ruim vijfentwintig kilometer om. De begeleiders van Ladies Circle vroegen zich af of Ria daarom een stuk af zou moeten snijden, omdat anders de totale afstand wel erg lang zou worden maar voor Ria was dit echter onbespreekbaar. ‘Ik loop de route langs de grens die ik lopen moet, anders heb ik er geen goed gevoel bij.’

Totale afstand vandaag gelopen; honderd kilometer!


Loopgroep Hekon uit Zwolle - zaterdag bij de start

Toen in de loop van de middag duidelijk werd dat het niet goed ging, nam Ria contact op met de organisatie. Uiteraard schoot men onmiddellijk te hulp. Iemand die bekend is in de regio reed met een auto voor de loopster uit en zo kwam ze uiteindelijk om 18.45 uur, na bijna elf uur hardlopen, aan in het plaatsje De Lutte.

Ria maakt er geen punt van, dat ze verdwaalde. ‘Ach, die paar kilometer omlopen, dat maakt me niet zoveel uit. Ik geniet van het hardlopen, van de prachtige omgeving. Ik zou dit wel als beroep willen doen’, zo laat ze weten.


In de schminkruimte voor Talpa

Toch moet ze toch de conclusie trekken dat het een moeilijke dag was. ‘De twijfel of ik wel de juiste route loop kost me veel energie, niet de extra kilometers. Bovendien had ik wat last van de warmte en de laagstaande zon, al heb ik liever dit weer dan regen. Ik hoop dat het morgen beter gaat. Ik ga gauw kijken of er post voor me is en dan lekker in bad, eten en even op de site kijken en dan gauw naar bed.
Morgen weer een zware etappe’

Doordat ze, net als gisteren, toch weer bij boerderijen aan moest kloppen om de weg te vragen, ontmoette Ria een aantal personen uit de regio. ‘De mensen zijn hier allemaal erg vriendelijk. Leuke contacten doe ik op, echt hartverwarmend. Er was een mevrouw die zei; Loop maar even naar de keuken hoor, en kijk maar in de koelkast of er iets voor je bij is. Ik mocht zomaar naar binnen lopen, dat is toch geweldig! Maar de honden zijn ook hier minder gastvrij; ik heb er wederom weer een paar achter me aan gehad’

Door de vele publiciteit van de laatste dagen wordt de atlete regelmatig herkend op straat. ‘De mensen leven allemaal ontzettend mee en ik wordt heel vaak aangemoedigd’.

Niet alleen de mensen op straat hebben belangstelling voor Ria. Een groot energiebedrijf heeft contact met haar opgenomen en wil praten over een sponsorproject voor een goed doel.

Wie weet komt Ria’s wens, een rondje om Europa lopen, wel eerder uit dan ze denkt!

Maandag de etappe De Lutte – Meddo (75,5 km)

Totaal gelopen: 118 kilometer (omlopen niet bijgeteld)
Nog te gaan: 1887 kilometer

Verslag: Rita van Westen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat