Facebook

Van Finland naar Noorwegen

Van Finland naar Noorwegen Amersfoort - 16 juni 2009.  De deelnemers aan de Transeurope Footrace zijn vandaag de grens tussen Finland en Noorwegen gepasseerd. De finish lonkt.

De lopers gingen vandaag van Enontekiö in Finland naar Kautokeino in Noorwegen. Eindelijk kon er weer telefonisch contact gemaakt worden met Ria. Het gaat goed met haar.Het deelnemen aan de Transeurope Footrace buiten het klassement heeft ook voordelen. Natuurlijk zou iedereen liever willen meedingen naar een prijs op het podium, maar voor degenen die uitgestapt zijn, waaronder Ria, is er ook een bepaalde druk weggevallen.Als er sprake is van ongemakken of blessures is het heel gemakkelijk om een keertje een etappe over te slaan of een kortere afstand te lopen.De deelnemers buiten het klassement kunnen zich op deze manier volledig op het lopen richten en genieten van hun sport. Dat is wat Ria op dit moment doet.Het weer is ronduit slecht. Vandaag was het maar 4 °C, veel (tegen)wind en regen. En de vooruitzichten voor morgen zijn niet veel anders. Het is duidelijk dat het voorjaar op het topje van de aarde zijn intrede nog moet doen.

Het aantal deelnemers dat in de race is is behoorlijk uitgedund. Ook Ria’s rivale Hiroko Okiyma heeft noodgedwongen op moeten geven, vanwege een blessure. Volgens Trond had Ria nog in de race kunnen zitten als ze in het begin rustiger aan had gedaan, maar dat is achteraf gemakkelijk gezegd, natuurlijk.Feit is wel dat Ria tot de beste vrouwelijke deelnemers aan de race behoort.

Nog een paar dagen en dan zit het er op. Dan wappert de vlag van Biddinghuizen op de Noordkaap en komt er een einde aan vele weken lopen, afzien, stoppen en toch weer doorgaan.Ria en Trond reizen volgende week per boot langs de Noorse kust terug naar de woonplaats van Trond, waar een weerzien met zijn familie zal zijn. Daarna keert het paar terug naar Biddinghuizen.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat