Facebook

Over een dag of drie ben ik er weer

Over een dag of drie ben ik er weer Amersfoort - 6 mei 2009.  Bijna de gehele afstand heeft ze gewandeld vandaag. Ria Buiten heeft last van Shin splint en wil haar benen zo weinig mogelijk belasten. ‘Ik ben geen wandelaar. Ik hou er niet van. Er is maar één ding dat ik wil. Hardlopen dus’.

Vandaag kwam ze als vijfde vrouw binnen, na bijna negen uur wandelen, en daar baalde ze flink van. Gelukkig was het vandaag maar een korte afstand, zestig kilometer. Maar wat was het mooi in de bergen. Het prachtige uitzicht maakte veel goed. Wel heel veel klimmen en dalen en dat is niet goed voor de blessure. Morgen nog een bergetappe en dan wordt het landschap weer wat vlakker. Dan zijn de lopers in Duitsland aangekomen en hebben ze de Alpen alweer achter zich gelaten..Ondanks de klachten heeft Ria er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt. ‘Ik heb in het begin van de race zeer geoefende lopers gezien met Shin splint. Met hen gaat het nu weer goed. Let maar op. Over een dag of drie ben ik er weer!’Meedoen is voor Ria belangrijker dan winnen, maar toch… Als je al zo lang in de hoogste regionen van het klassement verkeert dan wil je eigenlijk geen stapje terug doen. Ook Ria niet. Ondanks twee slechte dagen staat ze nog steeds tweede in het Algemeen Klassement. Tien uur achter Hiroko Okiyama, met wie ze gisteren zo gezellig door de bergen heeft gewandeld en met wie ze hand in hand over de finish kwam. En vier uur vóór de andere Japanse, Furuyama Takako, die derde staat.


Hiroko Okiyama in de sneeuw

Er kan nog van alles gebeuren en de race duurt nog lang. Eerst de hindernis die Shin splint heet achter de rug hebben, geduld oefenen en zorgen dat de ontsteking minder wordt. Dan pas kan Ria zich weer op het klassement gaan richten.

Morgen voorlopig de laatste bergetappe. Een stevige afstand van bijna zeventig kilometer. De lopers finishen in Duitsland in het plaatsje Seeg, waar onderdak wordt geboden in het Raadhuis. Sterkte morgen, Ria!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat