Facebook

Benen sparen

Benen sparen Amersfoort - 4 mei 2009.  Tijdens de eerste echte bergetappe van de Trans Europe Footrace is Ria wederom als tweede vrouw over de streep gekomen, ongeveer vijf minuten na haar rivale Hiroko.

Het was warm en er stond maar heel weinig wind. Volgens Ria was het op sommige plaatsen rond de 40°C. Dat betekende noodgedwongen iets rustiger aan doen, om te voorkomen dat haar maag zou opspelen. Ook Hiroko had het moeilijk, volgens Ria. Evenals Ria heeft de Japanse sommige stukken gewandeld, in plaats van hard gelopen.

Ook Ria heeft, vooral bij erg steile stukken, gewandeld. Ze doet dit om haar benen te sparen voor volgende bergetappes, om zo langzaam aan de bergen te wennen en blessures te voorkomen. Helaas gaat dit ten koste van een goede tijd, maar later finishen is altijd beter dan uitvallen door blessures.


Muziek bij aankomst in San Michele

In San Michele kwamen Hiroko en Ria dan ook bijna gelijktijdig over de finish. Ook vandaag (maandag) staan er weer bergen op het programma. Dan vertrekt de karavaan naar Schlanders. Bijna zijn ze in Tirol. Aan het eten is het goed te merken. Niet alleen maar pasta en sla, maar ook aardappelen staan er in dit deel van Italië op het menu. En daar is Ria erg blij mee. ‘Ik loop op aardappelen’, zegt ze immers altijd.


Officieel welkom

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat