Facebook

Ria Buiten tweede op NK 24 uur

Ria Buiten tweede op NK 24 uur Amersfoort - 7 mei 2008.  Ultra-atlete Ria Buiten is op 3 mei als tweede geëindigd op het Nederlands kampioenschap 24 uur hardlopen te Steenbergen.

De hardloopster uit Biddinghuizen deed aan de wedstrijd mee in het kader van haar trainingsprogramma voor deelname aan Transeurope Footrace van zuid Italië naar de Noordkaap in 2009.In 24 uur wist Ria Buiten (53) de kilometerteller op 168.200 te zetten. Voor een normaal mens een ongelooflijke afstand om en een etmaal hardlopend af te leggen, echter voor de ultra-atlete een klein beetje teleurstellend.

Maagproblemen zorgden ervoor dat ze ’s nachts noodgedwongen een pauze van ruim drie uur moest nemen. Na de gedwongen rust keerde ze goed terug in de wedstrijd. Door alle extra trainingen is Buiten in topconditie en wist ze ondanks de tegenslag toch nog op de tweede plaats van het ereschavot te belanden.Een zilveren medaille dus voor de Biddinghuizense atlete die in het voorjaar van 2009 deelneemt aan een van de zwaarste wedstrijden ter wereld, de Trans Europe Footrace. Ria Buiten grijpt de gelegenheid aan om geld in te zamelen voor een goed doel, de strijd tegen Leukemie. Vanuit het zuiden van Italië zal ze dan in zes weken hardlopend naar de Noordkaap gaan. Maximaal veertig deelnemers telt deze race en Ria Buiten is al geruime tijd in training om haar doel in 2009 te verwezenlijken: Winnen.Informatie over de prestaties van Ria Buiten en haar strijd tegen Leukemie is te vinden op http://www.riasrun.nl

Klik hier voor alle foto's

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat