Facebook

Ria op eerste positie

Ria op eerste positie Amersfoort - 21 november 2007.  Ondanks de blessure aan haar hand door een val staat ultra-atlete Ria Buiten na 72 uur lopen als eerste genoteerd tijdens de zesdaagse van Monaco.

In het algemeen klassement staat de op de derde plaats, twee mannen gaan haar voor in de race.

Na 72 uur beginnen vermoeidheid en blessures een rol te spelen. De zesdaagse race kent inmiddels veel uitvallers. De ondergrond van het parcours is keihard en bovendien niet vlak. Dit heeft bij veel lopers voor gewrichtsklachten gezorgd. Ook Ria heeft last van een pijnlijke knie, maar niet zodanig dat ze niet door kan lopen. De ongelijkheid van het terrein heeft er inmiddels wel voor gezorgd dat ze maandagochtend is gestruikeld en daardoor geblesseerd geraakt aan haar hand. Deze wond geneest echter wonderbaarlijk goed en Ria heeft er weinig hinder van.

De harde koude wind van zee, waarmee de lopers tijdens iedere ronde over een afstand van zo’n driehonderd meter te maken krijgen, is onaangenaam en maakt dat de atleten telkens afkoelen. Deze zeewind is zo hard dat hekken en allerlei andere attributen omwaaien, ook dat is vervelend voor de lopers.

De ochtenden en avonden echter, zijn aangenaam. De wind is dan minder en iedere ochtend komt een aantal mensen uit Monaco een aantal ronden meelopen. Kantoormensen in pakken met stropdas, oudere dames met kleine hondjes, jonge ouders met kinderen; alles en iedereen loopt mee. Het is het gehele jaar door voor veel mensen in Monaco de dagelijkse manier om de dag te beginnen. We zouden dit ook in Biddinghuizen moeten doen, vind Ria. Iedere ochtend met z’n allen een aantal rondjes om het Plein lopen!

Als het donker wordt en Monaco steekt de lichten aan, wordt het uitzicht prachtig. Er komt publiek om de lopers aan te moedigen en dan is het gezellig langs het parcours. Voor Ria een moment om naar uit te kijken. De nachten zijn niet gemakkelijk en van slapen komt niet veel door oncomfortabele bedden en spierpijn. Vannacht heeft Ria zittend even kunnen slapen en is daar toch wel wat door uitgerust. De race in Monaco duurt nog tot vrijdag 14.00 uur.

U kunt Ria steunen door een sms bericht te sturen naar 06 38092047. Ze leest dit bericht dan tijdens het lopen. De strijd van Ria tegen Leukemie steunt u door een bedrag over te maken op rekening 132287641 t.n.v. Stichting Ria’s Run te Biddinghuizen.

In het gastenboek van de site [url]http://www.riasrun.nl[/mail] kunt u ook berichten voor Ria kwijt, maar dat leest ze dan pas na de race.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
Deze website is gerealiseerd en gesponsord door Sybit | Software op Maat i.s.m. BHZNet.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat